Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадри Фейсбук, Мая Манолова9 000 тона отпадъци стоят на

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадри Фейсбук, Мая Манолова9 000 тона отпадъци стоят на
Коментари Харесай

Мая Манолова: Здравето на българите е заложено срещу много пари

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадри Facebook, Мая Манолова

9 000 тона боклуци стоят на площадка в Плевен нерециклирани, стана ясно в комисията на Мая Манолова този следобяд, излъчи тя самата във Facebook.

" 9 000 тона боклуци не са рециклирани, само че по документи са. Бутафорна е инсталацията, подправени са документите, предадени на италианска компания. Защо системата за вътрешен надзор не е установила, че няма системи за преработване на смесени боклуци? Те не са разделно събирани. Кой ревизира документите, че отпадъците са оползотворени към този момент. Кой ще понесе отговорността? " - пита журналистката Валя Ахчиева на съвещанието. 

" Ще питаме прокуратурата какво вършат 9 000 тона отпадък в Плевен. Някой е взел доста пари, с цел да пристигна италианският отпадък в България, с цел да се оползотвори. Разкритите обстоятелства не са намерили отговори нито в границите на миналата инспекция, нито са изследвани в досъдебното произвеждане. Въпросът е към прокуратурата: Къде са отишли тези пари и жителите на община Плевен какво ще вършат с 9000 тона количество боклук, който няма по какъв начин да бъде оползотворен? Това е неуместно, за пари са подготвени да продадат здравето на нацията. След 10 години ръководство е по този начин " - установи Манолова на съвещанието. 

Очевидно е, че на площадката в Плевен балите са във фабрично положение, те не са сепарирани. Ползата от това е, че италианската страна е понижила вноса на боклуци за изгаряне 160 пъти. Ние вършим това, което ни дава законът, отговори екоминистърът Асен Личев. Не мога да кажа дали документите са подправени, съгласно мен с,а по резултата и типа на отпадъка - трява да ги пратите в прокуратурата, тези документи са подадени на профилираните органи, добави той. 

Здравето на българите е заложено против доста пари, Това е престъпление в огромни мащаби, това са мръсни пари против здравето на хората, заключи Манолова. 

 



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР